Sköna hem....

Satt skönt frisörstolen med en kopp kaffe och nya numret av Sköna hem som fanns på hyllan! Kollade inte ens åt skvallerblaskorna och inte heller åt modetidningarna för den delen heller! Nu skulle jag sitta och njuta av en lugn stund hos frisören med en sprillans nytt nummer ! Och vilket nummer sen! Började bläddra och vad fick jag se! Jo, en bild på hur jag vill att vårat kök ska se ut! EXAKT! Med golvet och skåpsluckorna......så då var det bara att sluta bläddra - vill ju visa Erik och spara tidningen som inspiration när väl köksbygget är på G.....
Gick och köpte tidningen efter frisörbesöket, så då sparade jag denna tidning tills nu i eftermiddag i stället.





Det var ett helt repotage som föll mig i smaken! Mycket fint!



Ett tips på en bra salong jag gått till i typ alla år är:

http://www.studiossalonger.se

Där är alla supermysiga och söta!
Jag är f.ö supernöjd med mitt hår! Fick lite ny färg och lite uppklippt precis som jag ville!

Nu blir det lite mys i soffan med tidningen innan vi snart är på väg för att fira svärfars födelsedag! Tur att man är ledig imon.
Och självklart njuta av VÅRT sköna hem!

Kramkram


Otippat

Något otippat har dykt upp i vårt hem efter loppisrundan i lördags! Inte våran stil egentligen men vi gillar den och den var billig! Gissa vad vi betalade?

 


Dansk keramik som jag blev lite nyfiken på, googlade lite men hittade inget - om någon är duktigare på att söka och finna information på nätet, och får nys om denna skriv gärna!

 


skatter

Detta är några av mina favoriter just nu hemma! Ägget är från http://indiska.com/ och halsbandet som även är en klocka är favoritsmycket....me like! Ägget kommer jag behålla framme när påsken är över, kanske  kan ha smycken i? Kanske halsbandet/klockan?







Apropå skatter - i brevlådan i går låg skattebeskedet....trevligt tillskott i kassan till sommaren! Förra året köpte jag brud/tärn klänningarna för mina, undra vad det blir i år....trädgårdsmöbler kanske? Ja vi får se......

Idag vaknade jag tidigare än vanligt, av brummandet från grävskopan! Borde vara förbjudet att börja gräva och väsnas innan klockan ens har slagit 7......nu tänker jag inte på mig själv utan på våra kära grannar!

Önskar er en mysig onsdag, den är rejält grå.......och blöt!
Själv är jag ledig, ska snart till frissan och göra mig lite påskfin! Härligt!
Tänkter även passa på att umgås med Nina och Tove....undra om lilltjejen är vaken när jag kommer! (annars tänker jag väcka henne)......schysst!

kramkram


God morgon!

Idag skiner solen, himlen är blå...men det ser kallt ut ute.....måste ha varit frost inatt?! Det är lite vitt på tak och mark! Det är väl inte bra för penseérna? Jag har dock inte planterat än men grannarna har!

Apropå planteringar så kommer grävskopan ikväll -  REDAN! Så imon kommer jag att vakna av grävskopans härliga ljud. Detta ska bli såååå himla kul! Snacka om att trädgården ska få en riktig makeover. Vi är överens om det allra mesta gällande trädgården, förrutom gångarna, vilket matrial de ska vara i......tänkte vi ska gå till Botaniska i helgen och få lite inspiration. Vad vi än väljer så kommer det bli 100 ggr bättre än vad det är nu i allafall!

Så idag när jag kommer hem ska jag plåta trädgården hur den ser ut, för i mon är det försent!

Åh vad spännande det ska bli!

Önskar er en härlig tisdag! Skönt för visa med kort vecka! Själv jobbar jag påskafton och påskdagen.
Men å andra sidan är jag ledig onsdag, torsdag och fredag! Härligt!

Kramkram

Det blev ju lite shopping.....

i helgen i Alingsås. Det tråkiga var att det regnade och var kallt och uselt väder! Och shopping i Alingsås kräver uppehåll, då det är mycket promenerande som gäller!  



Detta shoppade jag i lördags!
Mest nöjd är jag nog med de gröna solbrillorna!
Nu är det slut med tråkiga svarta brillor! Nu är det dags för färg;)

Hoppas ni haft en bra helg! Och att veckan har börjat bra.....

Själv känner jag mig lite illa till mods....vet inte vad det är......säkert inget att oroa sig för!

Kramkram och gonatt


Med lite fantasi....

....så kan man sy en liten gardinkappa av ett örngott med spets och monogram,
som jag har gjort nu i kväll!






Så för 30 kr och efter 45 minuter så blev den så här! Jag är supernöjd! Vad tycker ni?

Kramkram


Mysig helg till ända!

Haft en supermysig helg tillsammans med J & M. Vi har ätit o druckit gott, tom hemmagjord ravioli med ricotta/skogschampionsfyllning! Supergott! Det blev att loppa lite på lördagen, basta och bada pool, åt middagen i levandeljusmys med tanke på "Save the earthkampanjen"! och fikade i Alingsås! Tack för en supermysig helg - som alltid när vi umgås!


Här är presenten jag loppade! J blev förtjust tror jag!


Upp med......



Imorgon är det dags för morgonöppet i femmanhuset! Vi öppnar kl 7 och har specialerbjudande fram till kl 10! Härligt - jag som är sååå morgontrött;( inte alls på humör, så nu måste jag duscha, packa och snart gå och lägga mig!

I helgen ska vi åka till Jenny och Markus - ÄNTLIGEN! VI har inte setts sen nyår. Så det kommer bli en härlig blandning av god mat och dryck, loppis och mysa ute i det fina vädret!
Kommer alltså inte blogga nu på helgen, men håll er till tåls tills på söndag kväll så lovar jag att det kommer massa härliga bilder på min blogg!

Ha nu en härlig helg allesammans!
Njut av vädret och ta vara på varann.

Kramkram


Kärt barn har många namn....

Våffeldagen, Vårfrudagen

och Jungfru Marie Bebådelsedag

Våfflor


Att man äter våfflor på våren har sin naturliga förklaring i att det förr i tiden, efter vinterns ruskmörker, åter fanns större tillgång till både ägg och mjölk.

Men varför äter man våfflor just på Jungfru Marie Bebådelsedag?

Man kan spåra firandet av Jungfru Marie Bebådelsedag så långt tillbaka som 500 efter kristus. Man firar den 25 mars, vilket är nio månader före jul och Jesus nedkoms. Kyrkligt är dock Marie Bebådelsedag numera en flytande helgdag som inträffar på närmaste söndagen kring 25 mars, det vill säga någon gång mellan 22-28 mars. Förr kallades Maria även för "Vår Fru" och därför kallas även Jungfru Marie Bebådelsedag för "Vårfrudagen". Att dett sedan blev "våffeldagen" tros vara ett hörfel, "Vårfru" blir lätt "våfflor". Detta kan vara en förklaring till varför man i Skåne ställde sig frågande till våffleätandet, där "Vårfrudagen" hette "Fruedag" från danskan och inte språkligt
påminner om våfflor på samma sätt.


http://www.vafflor.se/dagen

Lite info om varför man äter våfflor just idag! Ska ni äta några?


Lön=shopping

På fredag är det ÄNTLIGEN lön! Känns som om det var en evighet sen sist......;)
Igår kväll när jag läste en av bloggarna jag brukar följa tipsade bloggerskan om ett par ägg av metall på Indiska. (Öppningsbara sådana)...som snart ska få komma hem till oss. (Indiska i femmanhuset hade bara ett fåtal kvar, men fjäskade med chefen där så jag fick lägga undan till på fredag)....Riktiga lyxägg, som säkert om jag känner mig själv slipper att hamna i påsklådan när påsken väl är över....

Till de får jag köpa några härliga mandelägg att lägga i...ni vet de där rosa och vita?! Men inte förrän nästa helg...DÅ ÄR DET PÅSK OCH DÅ FÅR JAG ÄTA GODIS! Kan ni tänka er att det snart är 10 veckor sen jag åt godis...duktigt va? Är så hiskeligt stolt över mig själv - då det är värst när man är i affären......och allra jobbigast är det om man råkar vara hungrig! Men har jag bestämt mig så har jag! Lovar att det kommer bilder på dessa vackra ägg.

Apropå att ha bestämt mig, idag (har velat ett tag fram och tillbaka) svarade jag ja till att följa med till Hemsedal, men istället för att åka skidor ska jag bara götta mig i solen....vila, läsa och bara njuta. Det låter det va?

Önskar er en härlig onsdagskväll!
Kramkram

som gjorde för varann



Hur bra passade inte dessa ihop! Jag älskar glas, har massa glas-skålar och fat och har nu börjat köpa färgat glas, har blandannat ett orange och ett rökrosa fat och nu detta söta vattengröna (för det är faktiskt exakt samma färg som kivisarna)

Och idag passade det bra med varsin hallonmuffins,
och varför inte börja använda fatet redan NU!

Bara tvungen att visa er, blev så till mig att jag tom struntar i Roomservice....


Byta namn!?

Undra om jag ska byta namn till Fröken Loppa i stället! Nu har det hänt igen: Vi har loppat!!!! Nu undrar ni säkert, ni som läste bloggen i morse hur jag skulle ha hunnit det, då jag slutar kl 20.....Men jag hade tagit fel på dag, så jag slutade kl 16 - tack Camilla för att du har koll på mitt schema! Så då hann vi både hämta våra skjutdörrar till hallen, loppa och handla mat! Härlig eftermiddag!




Vi som inte skulle ha något, för det vi skulle kolla på var en liten present till helgen (den är också köpt men den kan jag inte visa på bloggen - Kanske kan få ta en bild på den i helgen och lägga ut)
Ett par röda pumps fick det bli till samlingen, grytan och kokböckerna står Erik för;)
En lökvas har vi inte (inte den strl i allafall) och det lite gröna fatet passar utmärkt till mina nya vattengröna kivisar. Carin: känner du igen den svarta grejen pumpsen står på? Den fanns kvar och denna gång kunde jag inte motstå den. Bild läggs upp inom kort.....måste hitta nåt kul att använda den till först.

Nu blir det mat! Soffan, Roomservice och Greys väntar!

Kramkram


Trädgård

Äntligen har entrepenören vi velat ha till vårt trädgårdsprojekt tackat ja! Så inom den närmaste tiden kommer vi ha grävskopa på tomten och en lervällning....men i slutändan kommer det bli jättebra! Massa saker ska förnyas, tas bort, läggas till......Så till sommaren har vi nog en bra början på trädgården som vi vill ha den!



Som ni kan se på titlarna är det en helrenovering av trädgården,
och ni är alltid välkomna att kika förbi om ni är nyfikna!

Önskar er alla en härlig Onsdag, själv är jag på väg till en lång arbetsdag igen,
kommer inte hem förrän vid 21 ikväll.

Kramkram


JAG = En nyfiken prick!

Jag är, och har nog alltid varit lite nyfiken av mig! Så nu börjar jag ju fundera lite över vilka NI är som läser min lilla blogg......Lämna gärna ett litet avtryck! Skulle bli sååå glad och så kanske min nyfikenhet kan stillas för ett tag;)

Blir så glad över att ni vill läsa i allafall - och vissa är inne fler än en gång per dag.... Så tack mina kära läsare!

<3 kramkram<3

Påsk

Här har påsken kommit fram : Härligt!




Hoppas påskharen kommer i år! Den har ju varit på beök förr, med tankealla ägg.....






Som sagt så älskar jag påsk, men det ska vara lagom med pynt så detta får räcka gott och väl! Den rosa tulpanbuketten har erik pysslat med - Är han inte söt min man?!

Erik, jag älskar dig min pyssliga man!

Kram till er ALLA i detta regnrusk.


Regn.....

Vadan denna gråa och trista måndag? Inte kul att börja veckan med en grå och trist himmel! Sol är bättre!

Började min lediga måndag med att få finbesök av Nina och Lilltjejen Tove...men hon bara sov hela tiden, så det blev bara lite glutta från barnvagnen!

Det blev en liten lunch i allafall, grönsakspaj och hallonmuffins med vaniljgrädde! Hoppas det smakade Nina!?

Sen blev det en blöt och snårig promenad i skogen här uppe - vi tar om den turen nån dag Nina då det är bättre väder;)

Nu blir det lite soffslapp för min -  det händer inte så ofta! Så idag ska jag unna mig lite tidningsläsning...det blir väl en och annan inredningstidning om jag känner mig själv.......

Hoppas ni alla får en fortsatt mysig måndag!

Tänk inte för mycket på det trista och blöta vädret - regn=mindre snö! och solen kommer snart igen!

Kramkram

Häääärlig söndag



Här vankas det vårtecken!

Började vår härliga söndag med en härlig långpromenad på nästan två timmar - så skönt! Inte långt ifrån oss finns det massor av fina hus och miljöer, så man njuter varenda gång vi är ute!

VI har även hunnit med att grejja och fejja också! Jag har gjort klart nyckelskåpet, bakat muffins, lagat jättegoda älgfärsbiffar, tagit första filkan ute på trappan, skönt med värme!
Vi har även orkat med att röjja i vardagsrummet - det har sen Erik började städa i källaren varit ett tillhåll för diverse verktyg! Men idag åkte de alltså ner igen där de hör hemma;)





I mon ska jag få besök! Meningen var att Nina och lilla Tove och Anna-Karin och Lillkillen Milo skulle komma, tyvärr tackade A-K nej pga av tråkiga omständigheter;( Om du läser detta A-K så tänker vi på er, både jag och Erik!

Önskar er alla en trevlig och mysig söndagskväll!

Kramkram


ledig söndag

Även fast det är min jobbhelg, har jag valt att inte jobba en av de söndagarna....känns så skönt, då får jag och Erik umgås extra mycket!

Idag blir det måla klart nyckelskåpet, det kommer bilder! Städa lite nere, det hann jag inte i veckan. Vi ska även försöka oss ta oss ut i det lite gråa Kungssten för en långpromenad, dessutom vill jag hitta björkris eller helst vide....

Påsken åker nog fram här idag! Det är min favorithelg på året (inte bara för att jag då får äta godis) utan det har alltid varit det! Det är ett för mig tecken på att våren snart är här! Och iochmed att jag jobbar påskafton och påskdagen, plockar jag redan fram lite ägg och hönor för att få njuta lite extra innan de ska ner i sin låda igen;)

Hoppas ni mina kära vänner får en mysig avslutning på er helg!

Så till er så länge: Kramkram

Receptdags....

det händer ju aldrig att fru och man här lagar efter recept. Men idag blir det ett recept från en av våra senaste kokboksköp!

Det blir en Oxfilé africana, med massa curry och vitlök...tur att man inte jobbar imon;)

Precis provsmakat och det smakar än så länge kaaaanoooon!





Önskar er alla en trevlig afton!

Och sis och chris: Hoppas ni nanar gott i ert nya hem! Kram och grattis.

kramkram


Vatten

http://www.iittala.com


Detta är min senaste färg ur kollektionen, Vattengrön. Den är nog min nya favorit i samlingen, en annan nyfavorit som jag inte gillat innan är den frostade, den är sååå fin när man tänder den!



http://www.iittala.com


Nu när våren är på ingång blir man ju lite sugen på ljusa färger, så nästa jag köper kanske blir light lilac,  eller sweet pink........

Apropå vatten - idag regnar det. MYCKET! Vad betyder det? JO snön försvinner! Härligt, ännu ett steg närmare våren och gröna gräsmattor och en och annan knopp.

Jobb idag igen, efter två städande lediga dagar. Jobbar även imon lördag, men är ledig söndag och måndag igen så det är skönt. På måndag ska jag få finbesök här hemma: Nina, Tove, Anna - Karin och Milo kommer på besök!

Allt är långt ifrån vitt.....

hemma hos oss, och det gör det nog så personligt som det just är. Vi köper det vi gillar helt enkelt! Varesig det är vitt, rött, grått, blommigt, rutigt, mörkt, ljust, plast, trä, nytt, gammalt.......Personligt är det - och vi älskar det!


Onlineshopping


Bilderna kommer från http://www.hm.com

Varit sugen ett tag på rosduschdraperiet, och idag kändes som en bra onlineshoppingdag! Det blev även en en blus,jeanshortsen, klänningen och blusen....KUL! Tyvärr var det lite olika leveranstider på de, men har inte så bråttom, det är ju inte sommar än...får vara glad om våren kommer snart! En sak i taget.....


Snart kommer ett av favoritprogrammen här hemma

 

http://mediahyllan.se


Trevlig kväll

Grått

Grått,grått,grått.....himlen är grå.......vart är den härliga solen vi haft i några dagar nu? Solen behövs ju för att få energi, för att bli glad, för att bli varm, för att snön ska försvinna!

Varit ledig idag, så idag har "Malins städ och piff" anmält sig till frivilligt till Sandras och Christians lägenhet för flyttstäd. Det är aldrig roligt att städa men det är paybacktime för allt de har gjort för oss så det är bara o ta. Och det går ganska fort när man är flera.....

Ikväll är vi bortbjudna hem till Johanna på lite torsdagsmiddag, ska bli trevligt.

Ska soffslappa lite framför tvn tills det är dax att fara!

Hoppas ni haft en fin torsdag.

Kramkram

Onsdagspiffat

Det är inte kul att städa! Men ett måste ibland och så verkligen idag! Men man får ju göra städningen lite rolig och blanda in lite piff imellanåt! Så här kommer lite bilder på vad jag gjort idag!

Dessutom kom jag och mannen här hemma överens om att vi inte ska köpa några fler krukväxter på ett tag - lyckas ju ta kål på det mesta här hemma! Så nu får det lyxas till med lite snittblommor då och då, och vad naturen och trädgården har att erbjuda! Passade ju bra, när världens sötaste pappie kom i går med en härlig tulpanbukett (när det egentligen var han som skulle ha en härlig sådan), han är ju bara för söt!



Det qviltade överkastet har kommit på i gästrummet, kolla in den söta sängkappan jag köpte på Gekås sist! Där köpte jag även monogramgardinerna som får göra det lite vårljust i tvrummet.....de är som gjorde för mig: Kolla vad det står på monogramet;)

Kramkram

kivikärlek!


Me like!

Och då är inte detta alla!


Mittiveckanstäddags!

Idag är det en ledig onsdag och MÅSTE ta hand om detta stökiga och dammiga hus vi bor i just nu. Tur att snön är borta på ballkongen så man kan hänga ut mattor ch sängkläder. Sen har ju mitt quiltade överkast från Lantliv kommit, så det ska jag lägga på sängen idag tänkte jag....

Får se om det blir lite loppa i eftermiddag....det suger lite i loppistarmen igen!

Kramkram


Pallpiff



prunka&prakt
"Av 72 inskickade bidrag till Åhléns Designtävling kammade formgivaren och illustratören Lisa Leierth hem vinsten med sin ekologiska kollektion "Prunka & Prakt". Kollektionen är i ekologisk bomull och innehåller metervara, gardin, kuddar samt en pläd. Produkterna kommer att lanseras i januari 2010."

Detta tyg (det blir det beige) kommer att hamna på en pall jag ska klä om!
Dessutom är formgivaren och vinnaren Lisa en gammal bekant, så det känns jättekul att ha något som hon har gjort. I och med att tyget är ekologiskt
så är det en härlig struktur i det.

Så det ska inhandlas när nästa lön kommer
Mer bilder på den som färdig kommer vid ett senare tillfälle alltså.


Favoritprogram

Missa inte Bygglov 2010 med Mija, Matte och Willy. Foto: Linus Hallsénius/TV4

Tror inte någon har missat att jag verkligen älskar allt som har med inredning att göra!
Kollar just nu på favoritprogrammet med detta duktiga team. Man får så himla mycket inspiration då Mija är en sån duktig inredare och Matte är grym snickare och så har vi ju Willy som är en sort för sig.....

Tadaaaaaa





Välkommen nya tapet!
Visst är den fiiiin?

Nu har den äntligen kommit, och förgyller vår fina hall!
Hoppas Erik blir överraskad och glad. Tur att man har världens bästa pappie,
som är en klippa när det gäller att fixa och grejja. SÅ TACK PAPPIE!
Lovar bättre bilder när allt är klart!

Kramkram


Härlig morgon!

Älskar när solen lyser ute, man blir lycklig bara av att man drar upp rullgardinen - Härligt!
Är på väg till jobbet! En snabb frukost: fil med musli och en balja kaffe! Sen blir det att rusa till bussen.

Kör världens tråkigaste arbetspass idag: 9.45-16, är själv till 15.00 sen kör Camilla kvällspasset! Tur att jag ska göra något kul i eftermiddag! Bilder kommer ikväll!

Kramkram<3


Grattis.....

EMMA på din födelsedag idag! Hoppas du får en bra dag med paket, tårta och firande!

Kramkram

Snart är det påsk....

 

Bilden kommer från http://allaharenbok.blogspot.com/

....................
och då undrar jag vad som kommer att finnas i mitt ägg!
Vad tror ni???


Tips på en härlig hemsida!

www.svanefors.se
Massa fint! Framförallt på lanligtsidan! Vill ha!


Spahelg

Nyss hemkomna från en underbar vistelse på Tofta Herrgård!
Lugnt och skönt, vackert väder, härliga miljöer både inomhus och utomhus! ALLTID när jag är någonstans (och nu ska vi snacka om härlig inomhusmiljö, tänk er själva en härligt hemtrevlig herrgård - jag skulle kunna flytta dit på direkten) så vill jag hem och inreda, flytta runt och allmänt piffa....så det ska jag göra de närmaste dagarna! Då kan vi säga att vi både har varit på en avkoppling och inspirationshelg på samma gång;)

Nu lite grann om spaupplevelsen! Vi fick varsin lite annorlunda bricka med små skålar på, där i var det krämer till olika ändamål - det var ansiktstvätt, ansiktsscrubb, fot och hand creme och en ansiktsmask. Detta skulle vi alltså göra på varandra, smörja in och grejja. Badade utomhusbubbel och bastade oxå... och avslutade med att man låg i avkopplingsrummet med varma stenar utplacerade på kroppen. HÄRLIGT! och så himla mysigt att vi gjorde allt tillsammans!

Middagen var i själva herrgården, super!!!! Det var en löjromstoast (tur att jag äntligen lärt mig tycka om det) till förrätt, oxfile med en potatiskaka och grönsaker till varmrätt och till dessert var det en chokladkaka med havtornssorbet....och allt detta med jättegoda viner till!

Man var rätt mör efteråt så det blev rätt tidigt i säng!

För i morse var det Livstilsyoga kl 8 innan frukost....Det var underbart!!!!!! Tack Erik för att du drog upp din morgontrötta fru;) Yoga vill jag helt klart göra mer av.....Det gillar jag!

Efter frukost, en och en halvtimmes promenad i de vackra omgivningarna och med solen som smekte våra kinder. Det är verkligen vår i luften!



Ha nu en supermysig söndagseftermiddag! Nu blir det lite röjj samtidigt som jag ska vila....lovar att röjja lugnt!

Kramkram

Ja må han leva......

Grattis världens bästa Pappie på din födelsedag! Önskar dig en mysig dag. Förhoppningsvis ses vi juh i mon.

Älskar dig såååå mycket!

Puss från Malin

Erik hälsar såklart!

Party!

Ikväll är det fest! Eriks syster fyllde 26 i  måndags, så nu ska det firas hela fredagkväll och lördagnatt kanske??!! Men jag vet: Ta det lugnt med drickan! Blir ju såååå jäkla lätt bakfull och då är hela våran spaweekend i fara;(

Det blev min nya "fynd" kjol, den svarta tog jag, tillsammans med en randig pufftop, svarta tights och ett par sötvattenspärlor och mitt nya fina halsband, som oxå är en klocka, fick det i juklapp av lillsis och min "andra bror Christian"! Superfint! Hittade en liten snutt av ett svart sidenband, blir perfekt i håret till tofsen.

Lovar att ta lite mingelbilder från kvällen och lägga ut imon om jag hinner innan det är dags att fara!

Önskar er en mysig fredag!

Puss och kram

Cypern

Det hade jag ju lovat vid ett tidigare tillfälle....lite bilder från Cypern får det bli!


Trööööött

Det har varit så hiskeligt mycket på jobbet denna vecka, med vårstädning och röjj och lååånga dagar så jag är helt slut när jag kommer hem! Så därav några dagar jag inte orkat blogga! Och dessutom har det ju inte hänt något kul, intressant eller annat för den delen heller.....Men till helgen:

Fredag - Fest hos Emma som fyllt 26.
Lördag/söndag - SPA!
Söndag - ev en litet tårtfika hos föräldrarna då pappie fyller på lördag.

Så då kommer det lite nya härliga inlägg med lite party och spa bilder kanske!

Kramkram

Tips till mig från Jenny


Tack Jenny för tipset.....mycket snyggt! Därför vill jag här tipsa mina kära läsare om denna butik!


Och tips det gillar jag!

www.pbhome.nu
© Copyright 2008 PB Home • Grundbergsv.13 • Trollhättan, 461 39 • Sweden • +46 520 325 06 (tel) +46 520 325 07 (fax)

Idag har både jag och Camilla haft värsta monsterpasset på jobbet! 8.30-20.45 - jag är tröööööött!
Dags att ta på sig mitt nya nattlinné och krypa ner i den goa sängen!

Kramkram

Sååå nöjd!

Idag har, jag, sis, mammie och pappie varit och besökt Ulla! Där sprang vi även på Kitty och Morgan;) Vi har alltså varit och shoppat loss på Gekås.....Det var väldigt lite folk, så skönt, jag som aldrig orkar köra kundvagn utan att bli lite småtrött och irriterad kunde cruisa fritt utan att köra på och bli påkörd!

Det blev ju självklart det gamla vanliga; hushålls grejer vad allt det innebär, 2! par gardiner - jag som inte skulle ha ett ända par! Men det var ju sååå billigt.....köpte en klänning jag är jättenöjd med, en somrig ballongklänning (som jag tror blir ännu snyggare om jag tar bort själva ballongfunktionen nertill och låter den hänga i stället;) Jag är dessutom en förrädare jäntemot Gallerix....schhhhh jag köper världens billigaste och väldigt snygga ramar till vrakpriser!!!!!

Blev även lite smink, 2 st rouge, en mascara och ett knallrosa nagellack! Kul.....En till sjal blev det såklart - de kan man inte få för många av tydligen, eller vad säger ni?

Köpte några småpresenter till min andra syster Emma som fyller år idag! Grattis Emma!!!! De får du se på fredag!

Men det var på MQoutlet jag gjorde mina riktiga fynd....2 kjolar, 2 klänningar och en topp
(skulle ha kostar 2500:-) jag betalade 225:- Det kan man kalla FYND!!!!!! Och ett par träskor (RÖDA SÅKLART) med rem som jag tror kommer bli en succé nu till våren/sommaren.




Har säkert missat hälften av sakerna! Nu ska jag iallafall gå och sätta på mig mitt nya nattlinne (har ett liknande sen innan,  som jag förövrigt blir kallad för tant när jag har det på mig...men de är bara avundsjuka!

Saltön-fika på gång!

Kramkram



Tack



Till er som läser min lilla blogg, om det är nåt speciellt ni vill veta, se eller så - säg gärna till
Kram och godnatt!


En hjärtbukett

Hjärta av rosor Vill jag ge till Camilla - min kära arbetskamrat, som har namnsdag idag!

Gammalt blir "nytt"



Tänk att det är 2 år sedan vi fick möjlighet att ta hand om detta underbara hus!

Åhhh vad jag längtar

Saltlakrits
Till påsk! Då önskar jag mig såna här i påskägget..... Visst ser de supergoda ut! Inte bra för mig att sitta och sukta på en bild, idag är jag xtra godissugen av nån anledning! Men nu är det bara 3 veckor kvar till påsk!!!

L.....

Som i livet, längtan, landet, ljus, love, levande, lantligt och Larsson såklart!



Den fina bokstaven köpte vi såklart på favoritaffären Atmosphere såklart! Men svårare än vi trodde är att hitta några skruv eller spikar...för hålen är gigantiska! Trädbilden är tagen en helt underbar vinterdag några dagar efter nyår, -16 grader var det men knallblå himmel och sol! Bröllopsfotot (canvas 50x50) är det första vi ser när vi vaknar - är så himla fint! Tänker ofta på denna stora dag som faktiskt är det häftigaste vi gjort......en helt underbar dag med all släkt och vänner, fin vigsel, middag och fest och brunch dagen efter! Sen bar det av till Cypern för lite vila och avkoppling. Det kan jag lägga ut lite bilder på vid något tillfälle!

Det allra viktigaste för mig just nu är just Larsson, Erik jag gifte mig med, för mig är han hjälten, mannen med stor M, livet och LOVE!

Trevlig lördagskväll!

Kramkram


Min kvälls"lektyr"

Försöker imellanåt att koppla av med nåt läsbart, det blir ju oftast tidning, och då självklart inredningstidningar, försöker även ge mig på en och annan bok (fast det blir mer och mer sällan)

Detta är på mitt sängbord just nu!
Köpte Gård och Torp, en riktigt mysig tidning - men favoriten sen flera år är såklart LANTLIV, en tidning jag aldrig överger! Inredningsboken är som en bibel och Läckbergs senaste öppnas då och då.



Dags att snart krypa till kojs!

kramkram


Smygtitt

Smygvisar lite bilder på hallen, den är ju inte riktigt klar men här är lite bilder i allafall:



Nu ska jag sätta mig och skriva en liten shoppinglista inför besöket hos Ulla på måndag!

kramkram

Snart,snart,snart.....

Nästa helg är det dags för den efterlängtade bröllopspresenten vi fått av syster,bror med resp. Ska bli så himla skönt att komma iväg lite, mysa och äta god mat och HOTELLFRUKOST!!!!!

Spa-paket

Inkluderar tillgång till relaxavdelningen på Tofta Spa, Tofta Spaupplevelse*, eftermiddagskaffe med 7 sorters kakor från herrgårdsköket, en tre rätters gourmetmiddag i herrgården, del i dubbelrum i Smedjan eller Mejeriet, frukostbuffé i herrgården samt möjlighet att delta på Tofta Spa's morgonyoga söndag morgon.

*Tofta Spaupplevelse:
En avkopplande helhetsupplevelse för kropp och själ mitt i naturen på Tofta Spa.
I upplevelsen ingår  bl.a. bodyscrub, fotbad, hand och fotinpackning och miniretreat med varma stenar.
Tid 2-3 timmar
Te, frukt, vatten, lån av badrock och handduk ingår. Ta med egna badkläder och tofflor.
Du kan läsa mer om Tofta spa och deras behandlingar på www.toftaspa.se

Knallblå himmel ute! Nice! Dags att göra i ordning sig för jobb....

Kramkram

Nu börjar hallen bli klar

ÄNTLIGEN! Efter hur mycket sågande, spikande och målande har hallen börjat inredas och piffas! Fotar och lägger ut bilder här när jag är helt nöjd;) Skohyllan/skåpet (NYA favoriten här hemma) har fått komma på plats och Marimekkoskålarna står på en ståtlig rad i fönstret.  Satte även upp den vita linnégardinen som var i köket förrut.

Lådorna med ved från försvaret (de är orange) - Erik frågade om de oxå skulle få lite vitt, tänkte efter lite men sen sa jag nej, då jag tycker att man ska värna lite om det där.....känns som försvarshistorian håller på att försvinna...kan vara kul att ha kvar nåt från den.

Undertrappförvaringen är vi väldigt nöjda med! Kul när man har gjort allt själv, tänkt och mätt och haft sig.

Nu är det snart nana kudden. Imon är det jobb igen....är inte alls sugen! Jobbar hela helgen;(

Nattinatti

Piff

Tyckte mina bröllopsskor behövde få en finare låda, så jag slog in den i mitt nya lagerhauspapper!






Nu Äntligen är tapeten beställd! Men säg inget till Erik för jag och pappie ska överraska honom nästnästa tisdag tänkte vi;).  Då ska jag äntligen lära mig att tapetsera.....Så ni får hålla er till tåls med lite bilder och vad det är för tapet tills jag är klar. Passade även på att ta ner vårt inte så fina nyckelskåp - det har också blivit vitt. Tänkte tapetsera med samma tapet och köpa en liten ny knopp.

Älskar verkligen att greja hemma och trivs när det är fint hemma! Hemma är ALLTID bäst!

Soliga kramar




Städdags

Då vi har dammat ner nåt så innibänken, med allt sågande...måste det nu städas! Det ska bli skönt, hela huset behöver röjjas, dammas, skuras - låter som om det är stor VÅRstädning på gång hemma hos Fam Larsson.

Köpte ett litet tras-kit på Willys i går, med en trasa för alla olika ändamål, gäller att man håller reda på dom...om inte annat kanske man blir lite glad av alla färger!



Måste bara visa ett nytt loppisfynd jag gjorde igår; den passar perfekt i trappan och till Franktapeten (som inte syns på denna bilden)


Innan städningen är det frukost som vankas! 

Kramkram


Nu har den fått smaka på lite färg!

Om man kan kalla vitt för färg.....



Vad vi ska ha den till, får ni se vid ett annat tillfälle!

Duschdraperi!

Detta är jag riktigt sugen på! Detta är från HMHome - 149:- Tror det kan vara snyggt hos oss. Lite färg i badrummet, mot det vita och grå. Och dessutom har jag blivit lite förtjust i brodyr och korsstygn.

Men än så länge finns väl ingen HMHomebutik, utan bara på nätet, eller? Jag vill egentligen känna och klämma lite! Har någon av er köpt från HMHome någon gång?

Kramkram

Pausbloggar..Det är ju Greys igen!

Passar på att blogga lite i pausen av Greys...Äntligen har min favoritserie börjar igen! Men jag saknar Izzie!

Idag var vi som sagt på Ikea, åt det första vi gjorde! Köttbullar för 16:- BILLIGT! Det enda jag köpte var värmeljus och doftljus. Men det var en trevlig utflykt. Fick även se Camillas lägenhet.

Fjäskade mer Erik (behövdes inte särskilt mycket övertygelse, inte alls faktiskt) så vi åkte och loppade en sväng. Först på Erikshjälpen köpte ett litet fat på fot. Där träffade vi på Carin och Fredrik som oxå var loppsugna. Vi tog följe till Reningsborg. Där köpte jag en fotpall, ett glasfat, en lykta och en mjölkkanna. Fotar och lägger ut de i morgon. Imorgon ska vi bestämma oss om vi ska köpa den där tapeten vi suktat över länge.....så kanske ni snart få se tapeten på plats här på bloggen.

Imon blir det nog lite bilder på hallen - Den är KLAR! Känns så skönt!

Idag pratade jag med mamma, blir som ett litet barn igen, hon är bra på att få en att må bättre! Har lovat henne och mig själv att börja säga nej, vila och glömma de där MÅSTENA jag har hela tiden....hon är rädd att jag är lite utbränd!

Kramkram


SOL

Det har väl ingen av er missat där ute! Och jag är ledig och slipper stå i butiken i källaren i 2 dagar:) Ska bli skönt, är helt slut.....var ju ledig för 2 dagar sen men det känns inte! Kroppen och huvudet är helt slut, den hänger liksom inte med riktigt...svårt att förklara men jag känner inte igen mig själv på nåt sätt! Hoppas att det bara är att jag är allmänt sliten, vintertrött....har ju varit ganska jobbigt själsligt ett bra tag nu så jag hoppas att det vänder. Tur att Erik finns, min stora kärlek och min bästa vän , som alltid finns där:) han är bäst! Har många bra vänner, men han är den som alltid finns där - inte konstigt då vi bor under samma tak och som känner mig allra bäst och som får ta mig för den jag är, när jag är ledsen, glad, förtvivlad och lycklig.....

Idag pratade jag med Carin som ska ut och loppa i eftermiddag, hon gjorde mig inspirerad och sugen så jag får fjäska med Erik om han vill hänga på i eftermiddag;) Han brukar vilja men då vi har en del att göra här hemma så får vi se om han tycker att vi har tid!

Är på väg Camilla o se på hennes nya lägenhet, sen åker vi till Ikea en sväng! Får se om jag hittar nåt kul, då bloggar jag i sånafall en sväng till ikväll, och vem vet, jag kanske loppar något kul....?!

Nu ska jag ta en energipromenad i solen...ladda batterierna!

Kram på er som läser!


RSS 2.0