bloggtorka och ryggvärk = oinspirerad


Åh jag känner mig så taskig gentemot mina kära läsare, som går in och tittar om jag skrivit något, och så har jag inte gjort det.....när jag själv bloggläser och bloggaren inte bloggat på några dagar/veckor blir jag lite besviken.

Men så är det, är i någon sorts torka, vet inte om det beror på min rygg eller rent av att huset känns som "Villa uppåner" rena kläder ligger i drivor och väntar på sin plats i garderoben, dammråttorna växer till hundar i hörnet, saker ligger överallt.....men jag har ingen lust! Ju rörigare det blir desto mer panik får jag! Efter helgen måste detta förändras! På måndag om ryggen tillåter blir det storstäd här hemma, då är jag ledig.

sv.wikipedia.org








Måndag och soffläge!

Nyss hemkommen från en snörikt Hemsedal! Hur mysigt som helst men ni som känner mig vet hur jag är! Kan inte ta det för lugnt.....blir såååå uttråkad. Valde att inte åka skidor denna gången och då blir det lätt ensamt när alla andra är ute och bor man mitt i backen högt upp med rejäla backar ner och upp blir det inte heller att man tar en promenad. (fick köra rätt in i pisten med bilen - då förstår ni hur vi bodde).

Nu när jag har kommit hem lovar jag att jag ska bli bättre på att blogga!

Idag var det egentligen meningen att jag skulle jobba men i morse när jag vaknat och skulle sätta på datorn som var på soffbordet böjde jag mig ner när det bara small till i ryggen och vänstra ben....så jag kan knappt röra mig;(



Så idag blir det soffläge för mig!

Blev ju faster till en liten tjej i torsdags - bara tvungen att berätta!

Kramkram


Dagen i dag





Dagen i dag
är en underbar dag. Den är din.

Gårdagen föll ur dina händer. Den kan inte få mer innehåll än du redan givit den.

Morgondagen vet du ingenting om.

Men dagen i dag har du. Använd dig av den.

I dag kan du glädja någon. I dag kan du hjälpa en annan.

Dagen i dag
är en underbar dag. Den är din.

Ta vara på er alla mina nära och kära!

Kramkram

Tiden står still.......



Arvegods som hänger i matsalen eller guldrummet som det oxå heter,
ni ska få se mer bilder från det rummet så snart jag har fått hem min kamera.


Ja det är så det känns! Att tiden står still, dagarna fram till torsdag går ju sååå sakta!
Imorgon efter jobb blir det snicksnack med kära Emmis. Det var längesen vi träffades och vi har massor att prata om! Det ska bli mysigt.....

Nu blir det liggläge i soffan;)

Kram och god natt.


ordning och reda!



MUJI
Vill varmt rekomendera Mujis (Åhléns) plexiserie, denna lilla grej har jag mina smycken i, den är påbyggnadsbar.



Hur bra som helst och billigt är det oxå tro det eller ej!
Helst skulle jag vilja ha mina smycken i en fin gammal plåtburk, men det är sååå praktiskt att se vad man har!

Har piffat lite denna vackra måndag, med tyvärr fick jag inte rätt sladd till kameran jag lånade av pappie för att kunna föra över bilder, så denna veckan blir det bilder som redan ligger i datorn som får visas!

Nu är det bara några få dagar tills jag ska sätta mig på bussen upp till Hemsedal! Längtar ihjäl mig efter Erik! Och det är så tomt och ensamt i stora huset!

Men snart, snart! snart!

Kramkram


Hemma igen!

Sitter i soffan hemma, med mitt blommiga tantnattlinne - härligt! Skulle egentligen följt med mammie och pappie hem till dom men valde att åka hem istället, skönt att vakna hemma när man är ledig!

Fick grejat i trädgården på landet, ryckt upp massa gammalt så nytt kan komma upp! Solen var för det mesta framme, men det blåste kallt!

På vägen hem lyckades vi loppa lite, blandannat köpte jag ett jättesnyggt teakbord jag ska fixa till och sälja. Men låter er nyfiket vänta på bilder! Kanske det passar hemma hos någon utav mina bloggläsare? Får kanske ha auktion senare! Jag diggar det skarpt men nu ska jag starta affärer!  Måste bara lära mig att skiljas från sakerna, vilket jag haft svårt sen tidigare, men får helt tänka att jag ska sälja de redan från början då kanske jag inte fäster mig så mycket.



Bilden är tagen från matbordet ute på klädesholmen, ser det inte härligt ut? Tror alla väntar på sommaren nu!

Önskar er alla en skön söndagskväll, själv är jag helt ensam hemma nu när Erik åkt till grannlandet Norge, nu blir de te och macka för min del, orkar inte laga någon avancerat.

Kramkram


Tar mig en tur...

till mysiga sommarstugan och mina älskade föräldrar i morgon direkt efter jobbet! Blir alldeles ensam med de i två dagar ( älskar fortfarande efter 30 år fyllda att få mysa med mina föräldrar alldeles själv)!

Så får se om pappie har med datorn, annars blir det nog ett inlägg på söndag kväll, Erik tar nog med sig våran kamera till Hemsedal, så då kan jag leka med pappies systemkamera och det är roligt, kanske det blir snygga bilder i nästa inlägg vem vet!? Skönt ska det i allafall bli, känner mig lite sliten....;)

Så ikväll blir det inget mer inlägg! Ska cykla hem!, packa både för mig och Erik, han ska även ta med sig mina grejer till Hemsedal nästa vecka, då jag kommer upp några dagar senare än honom, så det blir till att packa en himla massa, skönt för mig att inte behöva kånka på massa saker på buss. Tillräckligt jobbigt att jag ska behöva sitta på buss i 8! timmar.....

Önskar er en mysig fredag och en härlig helg vad ni än ska hitta på!

Kramkram

Loppisliv

LOPPISLIV

Läser en hel del bloggar, oftast hittarman de när man är inne på en blogg och så har de favoritbloggar och då trillar man dit rejält ibland! Som denna blogg som bara är helt fantastisk: http://loppisliv.blogspot.com/ Den fastnade direkt i mitt loppishjärta! Ta en kik tror inte ni blir besvikna! Jag blir nästan lite avis på hennes blogg, min är ju inte alls som hennes......

Lopphjälp!


Någon som vill ha hjälp med att loppa? (det suger alldeles för mycket i min loppistarm som vanligt) men det känns som att det får vara slutloppat för egen del på ett tag!

Emma:du och jag ska ut snart! Jag lovar, lämna man och barn hemma så tar vi en runda, jag har mina favoritställen!

Har just nu på listan att hitta en skomakarlampa åt Lady Pion om hon inte hittar någon själv!
 Det är bara att komma med shoppinglistan.

Kanske ska byta jobb! Bli loppiskonsult i stället!


Vårtecken!

Trodde inte mina ögon när jag fick se de vackraste vitsippor på backen i Slottskogen! Åh det är ju så härligt, kände mig som lillflickan i barndomen som satt och plockade! Det fick bli en liten bukett med sig hem!





Tagit en härlig promenad med Nina som överraskade med en picknic!
Tack Nina-Fina att du finns i mitt liv! Du är en bra vän!

Kramkram


Pensionat Svalan

Igår fick jag som sagt ett ryck att plocka lite i ena gästrummet! Det är lyxigt med många rum men det är inte alltid kul att städa......

Jag tycker det är roligt att varje rum får en egen identitet, gästrummet är inrett i min favoritfärg : RÖTT



Känner ni igen lådan? Det var den jag målade vit för ett tag sen! Den passar perfekt som ett säng bord med magasin i......



Ser ni stjärnorna på kuddarna och på lyktan, här matchas det!
Har stjärnor lite överallt i huset  -  gillar det!



Rött är sött!



Tv ingår i rummet - här ligger någon utav oss när det inte duger att titta på samma program.
Bakom tvn ser ni skynket jag sytt, bakom där finns böcker, tidningar och spel - skönt att slippa se!

Önskar er en härlig torsdag!

Kramkram


Fy

Fy vad jag har varit dålig på att blogga denna vecka! Men det kommer imon jag lovar! Nu är jag för trött och Greys Anatomy börjar snart! Har grejat i gästrummet nu ikväll och jag säger bara RÖTT ÄR SÖTT!

På återseende i morgon alltså!

kramkram


Mer fynd....




Ett loppisfynd från igår - glasskål på fot! 50:- på Holmens marknad.

Vissa saker måste man bara ha! Denna skål såg jag från långt håll, gick med bestämda steg fram till bordet det stod på och bara grabbade tag i det....sen släppte jag det inte! (tror pappie blev lite avis....)

Det har ju blivit lite fat och skålar på sistone, ett tips är att stapla på varandra, dels är det snyggt och så tar det inte så mycket plats. (då kan man handla mer)



Det blir fint att blanda gammalt med nytt, som här med två äldre fat i glas, mot Marimekko i grönt! Man måste låta fantasin komma fram, då blir det personligt och det gillar jag!

Idag har det blivit mycket gjort, vi har planterat fröer i krukor, tagit en cykeltur, premiärgrillat på balkongen och börjat med inflyttningspresentprojektet - Det kommer bli sååå bra!

Nu ska jag upp och börja i gästrummet, så i veckan kommer lite bilder på hur det ser ut det!
Kanske nån blir sugen på att vilja checka in....

Kramkram


Loppat och spelat

Lyckats pricka in en helt underbart solig helg;) Igår blev det självklart lite loppisar, med Erik och pappie!

Det blev en del fynd, men allra nöjdast är jag nog med ett par fat/skålar på fot,
blandannat detta:



Inköpt på Ebbes Hörna, Kviberg.

Igår kväll fick vi besök av Carin och Fredrik, vi hade bjudit in för pizza och spel!

Så det blev hemmagjorda såklart, som blev supergoda:) 2 spel hann vi med innan det blev hemgång vid så där halv två.......Efter en supermysig kväll.

En god dessert hann vi med också!





Nu ska jag ut i det fina vädret, greja lite i trädgården och njuta av lite sol!



Present från Carin och Fredrik.

Önskar er en mysig fortsatt söndag!

Kramkram


I got mail!

Brevbäraren har varit här! Boken har kommit! Å vilken bok sen då!

En riktig Malinbok




"Här får du inspiration, praktiska tips och gamla husmorsknep, till exempel om hur man diskar gammalt porslin, och dukar med udda koppar, vad man kan använda gamla spetsar till och hur man får loss en flaskpropp som fastnat. Boken innehåller dessutom fakta och kuriosa kring föremål i porslin, glas, textil, silver och metall."






En härlig bok, som absolut var som jag tänkt mig!

En mysig bok som får hedersplatsen här hemma!

En bok jag varmt rekommenderar, vet redan några som jag tror kommer köpa den! Jenny, mammie och pappie - känner ni er träffade;)?

Önskar er alla en mysig torsdag vad ni än pysslar med!

Camilla (http://cammen.blogg.se) ha en fortsatt trevlig födelsedag!

Anna - Karin min kära vän, tänker på er hela tiden! Kram i massor till er!

Kramkram





Presentfixardags!

Har ju kommit på värsta grymma inflyttningspresenten till ett härligt par som flyttar i månadskiftet.....

Så det får bli kraftig anstränging från min sida om detta ska bli verklighet tills dess:)

Nu blir ni nyfikna va?

Det var meningen!

Kramkram


Det kan ha kommit något i brevlådan när jag kommer hem, undra om brevbäraren har lämnat något kul;)

På återseende!


I väntan på brevbäraren.....

Jag skrattar lite åt det där uttrycket.......
Men jag väntar inte på brevbäraren som person utan på boken jag beställt!

Jag fick nys om den idag på tv4´s morgontv! Har inte kollat i den och vet inte om den är bra, men jag beställde den på Adlibris nu ikväll! Gissa vad den handlar om?

Själv är jag JÄTTENYFIKEN och hoppas att den är så bra som jag förväntar mig;)

? Håll till godo ?




Botaniska trädgården



En mistel mitt upp i allt - gjorde oss pusssugna!

Det blev som sagt en promenad på Botaniska Trädgård, denna gråa och trista annandag, men vad gör det när man blir varm av kärlek när man får vara med sina föräldrar och man en hel dag och bara umgås och mysa!

Det märktes på många ställen att blommor är på väg, lite liv finns det, lite färger som sticker upp ur jorden och som vill ha SOL och värme.

Mammie och pappie hade inte varit där förrut, tror de blev lite förtjusta, bägge gillar att pyssla i trädgården på landet och blev nog lite inspirerade! För det var just det vi var på - inspirationspromenad!

Från växtlighetens var det för tidigt att få någon inspiration ifrån, men det finns annat att inspireras av, gångar, rabatter, trädsorter...ja ni förstår att vi är inne i trädgårdstänk så det knakar.....





Det har varit en supermysig dag!

Har även sytt klart draperiet till gästrummet, bilder utlovas i veckan, rummet måste städas först!

Hoppas att ni haft en mysig påskhelg!

Kramkram


Mysig annandag

Mysig annandag är orden för denna måndag! Vi fick nämligen finbesök av mammie och Pappie. Vi bjöd på lunch och fika.....


 
Tycker som sagt om att piffa - idag blev det de nyloppade servetterna, Lady Pion och hennes man var med och inhandlade förra helgen i Alingsås! Spetsen är köpt på Panduro och var egentligen till för ett annat ändamål, men så här är ju supersött!

Var uppe tidigt i morse och ringde och sjöng för världens bästa Linus, som fyller 4 idag, tänk att det är 4 år sedan denna kille föddes och som förgyller våra liv med.......Det är härligt att vara faster!

Efter lunch och fika idag, bar vi alla 4 av till Botaniska trädgården....en mysig promenad en tidig vårdag!


Påsk!


Fick höra att jag inte bloggat på några dagar, så kände idag är det dags.......

Fick mig ett par riktigt sköna lediga dagar i veckan, avslutade ledigheten igår med att fira världens bästa 4 åring - mitt brorsbarn! Mycket presenter blev det (mest Spiderman - inte så förvånande kanske). Vet inte om det är för att han snart ska bli storebror men det var Spidermanbebis, Batmanbebis och SuperMariobebis som ekade mest....... vad får de allt ifrån de små fröna?!

 



Camilla på jobbet är ju bara för söt! Fick ett påskägg av henne idag, som hon dessutom hade gjort själv! I ägget låg ett nagellack i mintgrönt! Passar perfekt till mina nya solbrillor! Och ett par örhängen i form av ett par svalor! Hur gölligt är inte det....passar ju perfekt! Tack Camilla!

I ägghönan låg det en skattkarta, Erik är så finurlig....den visade vägen till den nya fina vårjackan:)

Är så himla bortskämd - i ägget från Mammie och Pappie låg det pengar och godis!

Apropå godis, är inte alls så sugen som jag trodde att jag skulle vara. Men njöt rätt rejält när jag tog min första tugga! Det är bra att jag inte är så sugen, då är det lättare att fortsätta vara duktig! 

Ha nu en mysig fortsatt påskhelg.

Nu blir det middag och mys med älsklingen.

Kramkram




 


sömn

Fick sova i morse i allafall! Blev alltså inte väckt av någon grävskopa!

Knepet:





(men behövde inte hörselkåpan som Erik var sååå söt å hämta tidigt i morse!)
Det hade nog sett hur roligt ut som helst om jag låg och sov med dessa!
Passar iochför sig med gula nu i påsktider......


Soliga skärtorsdag!



Igår som sagt var vi på lite firande av svärfar, där blev det våfflor, det är ju så gott i måttliga mängder! Här är en våffla med allt: glass, grädde, 2 sorters sylt och en jordgubbe på toppen - varför spara på tillbehören!

Denna soliga härliga skärtorsdag är det städ som gäller för mig, förstår inte hur damråttorna kommer fram så fort. Kan vara skönt att ha det fint i helgen. Dessutom kom duschdraperiet från HMhome i går så det måste provas! (om jag blir nöjd dyker det nog upp en bild inom kort).

Soliga kramar


RSS 2.0