Vart tog helgen vägen?

Jo det ska jag ta och berätta för er!

Lördag morgon, gick upp liiite för sent....men vi behövde nog sömnen... kokade en balja kaffe, så att vi skulle klara av dagens arbete! Vi skulle ju bygga ett skåp till elen och förvaring till trappan,
inkl en vägg med 2  st dörrar!  Jisses vilket mätande, sågande, gormande.... men vilket TEAM jag och Erik är! Vi är superbra på att samarbeta! Vi hade ju ambitionen att fira lite igår också, med god mat och vin. Men vi var helt slut så det blev Pizza! Men fasen det var vi värda. Och egentligen firar vi ju faktiskt varje dag!

I morse däremot var det andra bullar, upp kl 8, en snabb kaffe och sen var vi igång som bara den. Sågade och spikade klart. Sen blev det måla, måla, måla...och 12 timmar senare! sitter vi och myser framför tvn. Helt slut och i morgon kommer nog lite träningsvärk dyka upp. Man gör ju många konstiga rörelser man inte gör annars.

I morgon är det en ny arbetsvecka! Vart tog helgen vägen?

God natt!

fredagen till ända

Då var fredagen avklarad, med mycket på jobbet och en kväll som inte riktigt slutade eller blev som planerat - men det är vi ju vana vid nu förtiden.....

Nu ska det bli skönt att få sova, får se om Erik kan somna, han har rejäl tandvärk. Gav han ett  piller så får vi se om det hjälper han att sussa kudden.

God fredagsnatt!

Vattengrön

Är namnet på de nya kivisarna som står på brickan bland de andra, de delar plats med klara, äpplegröna, turkose och en och annan frostig.....såååå fint och det är verkligen som vädret ute, lite isig känsla! Har ni ännu inte sett den nya färgen så får ni gå in på Ittalas hemsida och kika, kameran lyckades inte ta några fina bilder nu ikväll!

Nu är kl 23, och jag måste verkligen gå och lägga mig, lång dag i morgon med ny stor kampanj som ska upp! Ja helt tokigt att detta ska ske på en fredag! Men bra till lönehelgen som är på intågande!

Ja helgen ja! Då blir det att halljobba hela helgen, men lite fira ska vi nog hinna med! Kan ni tänka er att det är ett halvår sen vi sa JA till varandra! Så mysigt.

Nattinatti!


Nyinköpt

Igår var jag och mommie, och handlade grejer till mitt nästa projekt - ett draperi till bokyllan/spelhyllan i gästrummet! Det kommer bli huuuur bra som helst därinne för våra gäster...så komsikomsi...så vi får några nattgäster någon gång!

Så här är planen: Tyg sys till hyllan, en skena ska på så att det lätt går att dra för. Vitt blir det! Sen syr jag en gardin i samma tyg till det lilla fönstret. Ska förminska det STORA överkastet som ligger på just nu, det är så fint, ett i vitt jeanstyg, tyvärr har Erik för längesedan självklart! spillt! vin! på det! Inget ovanligt, så det ser ut som en kissfläck - men det är det inte , jag lovar;) De röda detaljerna ska nog få vara kvar! Det är ju min favvofärg;) men det får nog slåss lite grann med min nya lampskärm; ALLDELES för DYR sådan! Men det var kärlek vid första ögonkastet . Lampfoten loppade jag förstås! Den får stå på mitt eller rättare sagt min mosters gamla sminkbord som jag målade vitt i somras. Var även på Cervera idag, och köpte några fina ranunkelkvistar som ser väldigt riktiga ut, så en söt liten vas till de så får de stå i fönstret!



Det gästerna även får när de checkar in hos pensionat Svalan är den sprillans nya väggtvn. Inte illa va?

Men innan detta projekt dras i gång, är det hallen nere som måste bli klar! Så på återseende ang detta projek!

Malin

KLARA, FÄRDIGA.....

BOKREA!

Då är det dags för 2010 års bokrea! Det jag vill ha är Morberg, Zetas trädgård, Perenner, Monikas, Sju sorters kakor, Emma Mias dotter, Stora Pelargonboken, planera trädgården! Hade varit kul om jag kom hem med ett par ut av de i allafall!
Tänker inte knö bland alla REAtokar i natt utan det får bli en tur efter jobbet på fredag, och då har jag tid att gå till alla bokhandlar om det skulle vara så.....

Helgen är snart här - sjutton vad veckorna går fort! I helgen blir det snickra och måla för hela slanten, men om vi jobbar på riktigt ordentligt hinner vi kanske, kanske en liiiten sväng till en loppis, så att loppisbegäret släpper lite.

Annars får jag hålla mig till onsdag nästa vecka då jag och http://cammen.blogg.se (se om det funkar) på Hisingeloppisrunda! Ska bli kul att se vad hon helst loppar....

Kram kram


Fin affisch

Alfabet  A-Ö affisch

Denna är ju så fin och helt klart en favorit  presentväg till Linus-visade brorsan den och han gillade den oxå:) Så den med en svart ram bllir nog årets födelsedags present till den blivande 4 åringen!

Lönen är på ingång!

Snart dags för lön igen! Känns som om det är en hel del på listan som jag vill handla; present till Eriks syster, ett par jeans, påskpysselgrejer (kommit på värsta bästa påskpyntet - lovar att lägga ut bild på det) sen är jag riktigt sugen på ett litet fat från Himla som finns på Cervera, sen har jag lovat min frisör att gå och köpa mig en riktigt bra hårinpackning till lockarna, sen blir det Ullared om några veckor och så fyller kära Pappie år, och så en liten present till Aarnes lillkille.....ja och så var de pengarna slut!

Önskar ibland att man hade oändligt med pengar....... men ganska tråkigt i längden!

Huvudet värker, hela min kropp värker....

.............känns precis som om någon har slått mig i huvudet med en hammare!
Men tror bara att hela huvudet är fullt med snor! Ja vet äckligt som sjutton - men har såå ont i bihålorna! Hoppas inte jag är på väg att bli dunderförkyld - det har jag inte tid med.

Får bli en kvällsmacka, te med honung och sängen för min del nu!

Håll tummarna för att jag vaknar imon och inte är sjuk! Tack!


Ögonkakao

Denna bild borde vi sälja på jobbet -stor efterfrågan...Tycker den är heeelläcker, haft kunder som kommit med den och vill ha ram till.....Skulle jag kunna tänka mig att själv ha en i köket! Kanske Johanna kan måla en för mig....Om jag nu inte hittar originalet.

Vill ha.....

Marimekko Skål LilaEn sån här oxå! I lila!

Mumminmuggskärlek

MymlanLilla MyFilifjonkanPolismästarenSniff
MuminmammanSnusmumriken
Några utav dessa kan kanske få komma hem till vårt skåp!? 
 Är överförtjust i den Rosa med Lilla My´s storasyster Mymlan,  Så den får det nog bli nästa gång jag besöker outleten!!!

En annan kärlek jag har är ju lite mer på riktigt, och det är min kärlek till min kära Erik som jag älskar överallt annat. Tack mitt hjärtasskatt för att du finns i mitt liv.

Malin

Muminsamlingen

Den glömde jag ju nämna häromdagen juh! Den är jag stolt över...vill ha fler muggar! Inga fler blå dock!




Malin med snö ända upp till knäna



Galet mycket snö!


Nu har jag trasslat till det...

Tvättade min "ganska" nya sjal i tvättmaskinen häromdagen...Kan inte förstå hur sååå mycket tandkräm kunde hamna på den! Så den slängde jag in....klart att den går att maskintvätta tänkte jag! Men icke! Ut kommer en sjal som är intrasslad i sina egna fransar som dessutom fransat sig ännu en gång och trasslat in sig i min sjal! Fasiken tänkte jag och var på G att slänga skiten....MEN det gjorde jag inte, hängde den på tork och har idag suttit och klippt bort varenda frans, så nu är den som ny! Nästan finare utan alla dessa trådar som hänger och dinglar. Annars får vi väl ha den som duk!


Kramkram


Vitt,vitt,vitt som snö....

Nu målas det för fullt hemma, trodde aldrig att målarlusten skulle komma tillbaka . men det har den! Tjohooooo!
Det som målas är väggpanel till hallen, två hyllor och en tavellist! Kommer bliii så bra! Rätt kul, jag sitter på kontoret och skriver, och där finns inte en enda pinal som är vit! Förrutom Strindbergbysten förresten som blir mindre och mindre för varje gång han trillar ner.....snart är han väl i två delar! Konstig sak med den där Strindberg, ramlat ner för hyllor på varje ställe vi bott på nu!

Nya LANTLIV kom förresten häromdagen, ÄLSKAR när den ligger i brevlådan! Slutade premunera men ångrade mig och fyllde snabbt i en tallong om bra erbjudande och gåva; ett quiltat blommigt överkast, som sen när det kommer, hamnar på sängen i lillrummet.

Ja förrutom hyllor och panel som blir vita är ju tamesjutton hela utsidan vit,vit,viiiiit! Skottat idag så ryggen värker;(

Nä nu blir det till att ta till målarpenseln ännu en gång, innan det blir att byta målarbyxor till mysisar.

God natt

MalinMålare



Några bloggar jag gärna följer...


Caisak.bloggspot.com

meandalice.bloggspot.com

houseofatmosphere.blogspot.com

bettystorpliv.blogspot.com

mysigaheestrand.com

cultdesign.blogg.se

lillahusetpberget.bloggspot.com


Mycket av min kreativitet och inspirationstänk kommer från dessa bloggar, ibland kan jag bara sitta i timtal och kolla! Skön avkoppling.
Om jag hittar någon mer bra blogg ska jag självklart vidarebefodra!


Hittade  en kul ny hemsida som heter Stoffochstil.se Kul sida om man gillar att sy....

Nu blir det lite piff och röjj på kontoret, räven har fått sällskap på väggen...lovar att fota imorgon när det är ljust ute och det är färdigstajjlat.

Svalan

En av dagens hjältar är......



Är min kära pappa som är en utav skottarna på sitt jobb! Han var smått sliten idag efter ca 8 timmars snöröjj och skottning! Folk borde uppskatta de lite mer, så därför är min PAPPA en av dagens hjältar!

Den som sa att snö är mysigt - ska jag gira.....! Nu får det faktiskt räcka med snö! Det tog 1och en halv timma att komma hem från jobbet, jämfört med en tur på max 20 minuter! KAOS,KAOS,KAOS! Så nu ska jag krypa ner i soffan i mysisar med gott samvete.....imon är det väl min tur att skotta trädgården, för så här ser det ut precis utanför våran dörr just nu!

Kram

Samlare...Jag!?

Det sägs ju att man är samlare om man har minst 3 av någonting...grejen är ju den att jag har ju 3 st av ganska mycket: Kivisar, brickor,Marimekkoskålar,paradisverkstan,stormlyktor...hm undra om jag missat nåt!...? MAN måste ju ha ojämt antal när man inreder 3 eller 6 eller 9 eller 12. 1 är ju oxå ojämt, men ett tråkigt tal tycker jag! Jag passar inte in på Less is more! Jag älskar grejer. Framför allt loppisgrejer! Det är en sån skön känsla att känna att man har fyndat och man börjar tänka och fantisera om människor som haft sakerna innan oss....Återvinna är bra!

Och vill någon ha sällskap när ni ska ut och loppa är jag inte den som säger nej - följer gärna med!
Det som står på min loppislista för nu är: Överlakan med brodyr och gärna spets - ska sy en gardin till köket, lampfötter till matsalen - behöver inte se likadana ut; Ska målas VITA och glasskålar till ett tvåvåningsfat. Så hoppas att det inte går för långt tills vi ska ut och loppa nästa gång!

Nästa gång jag skriver ska jag skriva med några bloggar jag gärna följer ( inredningsbloggar så klart)

Sov sött!
Imorgon är en annan dag.....

Kram

Allt måste få ta sin tid....

Det är nu 2 år sedan vi började med renoveringen av vårt hus. Och ÄNTLIGEN är jag sugen på att börja greja igen. Renoveringen tog verkligen musten ur mig, men nu känner jag att jag på G igen. Så nu är det äntligen hallen där nere som ska få sig en makeover. Under trappan byggs förvaring (och kommer även kläs med panel och få en dörr, tom dammsugaren får en egen lucka!) och den stora öppna garderoben ska få skjutdörrar. Ska också passa på att måla hela hallen igen. Så nu riktigt kliar det i fingrarna!

Apropå makeover, sitter just nu och kolla på 60 minute makeover på kanla 9. De ska göra typ 3 rum (måla,lägga golv, inreda) på EN timma! Färgen hinner ju inte ens torka, och jag vågar inte ens tänka på hur slarvligt gjort det måste bli.....så jag säger bara det! Allt måste få ta sin tid!

Lovar att fota och lägga ut när hallen är klar.
I eftermiddag blir det Ikeabesök - kanske vi kommer hem med ett par sprillans nya skjudörrar! Om inte annat med ett och annat paket värmeljus som sanslöst fort går åt här hemma....med alla mina kivisar så;)

Häls Svalan som verkligen är på renoveringshugget IGEN!!! Tjohoooo

Hallbyrån har fått byta plats!

Den fina gråa byrån, vi fått av mor och far, har fått byta plats iochmed att det inhandlades en ny igår. Nu fick den hamna uppe i hallen. Visst blev det fint?


Kram

En söt kommentar från en liten Linus

Storebror Jimmy berättade för Lille Linus, snart 4 år att Katten Frasse inte bor hos Farmor och Farfar längre utan är hos sina kattkompisar i himlen....Linus frågade om Farfar hade spolat ner katten i toaletten. (För det var ju det bror hade gjort när fiskarna dött). Inte helt lätt för en liten kille att veta!

Kram kram


Från mig till dig - Loppistips!

Här kommer en liten lista över loppisar jag vet och besöker imellanåt. Andra bättre än vissa men ändå värda sina besök!

"Listan är inte efter favoritställe - bara efter som jag kommer på"

Erikshjälpen (vid Pågen)                                                                    
Fältspatsgatan. 6
Västra Frölunda
Onsdag 12-18
Lördag 11-15

Reningsborg
Angeredsvinkeln.9
Angered
Lördag 10-13 (tror jag)

Reningsborg
Reningsverksvägen (Nästan vid Mio fast på andra sidan gatan)
Västra Frölunda
Onsdag 16-19
Lördag 10-13

Loppisladan
"Johan Engbers Antik"
En STOR loppis/antikaffär som kräver sina timmar av tålamod
Lördag och söndag 12-16

Saron Secondhand
Brunnsgatan 5
Torsdag 16-19
Lördag 10-13

Ebbes Hörna
Alelyckan

Ebbes hörna
Kopralsgatan 1. (kviberg)
Lite osäker på öppettider på vardagarna men vet att de har öppet lördag 10-15

Vinden Alingsås

Atmosphere (inga loppisfynd direkt men en SUPERmysig affär, med Chabbychic...snyggt,snyggt,snyggt!

Listan kan bli oändlig, men de är de jag kommer på just nu. Det finns ju en hel del på Hisingssidan, men även i närheten av vår sommarstuga men de tipsen får komma längre fram lagom till värmen kanske! Någon jag glömt? Kommentera gärna, och om ni har någon favorit vill jag gärna veta!

ALLA BORDE LOPPA MER - DET E JU SÅÅÅ KUL!

KRAM från loppan/svalan


Loppan har loppat!



Detta kom jag hem med i dag! En byrå som vi ska ha i hallen när den är klart! Ska ha skor på hyllorna! Smart va? 300:- Kunde inte låta bli och JAG ÄR KÄR!!! Sen blev det ett par söta pumps, en gardin till köket, två glasskålar, en bricka med kant och en hjärtform! Så är supernöjd med dagens utflykt med Pappie!


 Glömde visa mitt allahjärtanshjärta jag gjorde till Erik i söndags! Tog en stålgalje vi fått av kemtvätten, böjde till den till ett hjärta och klädde med murgröna! Söt va? Nu hänger den på toalettdörren.

Ska nu sätta mig och skriva en lista på loppisar jag har lovat! Återkommer med den inom kort!

Kram

Hemkommen från bion!

Nyss hemkommen från filmen, Erik sussar så gott på soffan, det gör han ju aldrig annars...."Han är så söt när han sover".....;)

Filmen ja! Den hade allt sin charm, inte den allra bästa film jag sett direkt, men en helt okej film, men den hamnar nog inte bland mina filmer jag bara mååååste se typ om och om igen x 1000 - som tex Holiday!!! Nån som håller med mig?

Joddå...i förmiddags kom högsta hönset...gick runt o såg sammanbiten ut;) men han var nog nöjd, gick mest runt och kollade så att vi inte sålde "olagliga" varor...Han sa att han hade varit i en utav butikerna och de hade sålt schampoo! Hahahaha!

Som tur var hade jag hunnit göra skyltningen klar tills han kom..men då såg ju istället andra delar av butiken ut som en rövarkula...MEN jag kan inte klona mig och jag gör så gott jag kan! Han hade lite andra smarriga detaljer att berätta men det är hemligheter än så länge........:) Håll ut alla nyfikna!
Jag skickade i allafall iväg bilden på skyltningen och Camilla gjorde klart kampanjväggen och skickade bilder på den till huvudkontoret. En rolig detalj var att vi fick respons på skyltningen och att den var JÄTTEFIN! Så håll tummarna - kanske blir vi tårtvinnare!

Nu är jag ledig i 2 heeeela dagar! Det blir garderobspiff, loppbesök (lampfötter är mitt projekt för nu) och sen ska vi och köpa panel till vår hall.
Jag LOVAR mig själv att jag ska försöka vila lite också....allt går i ett hela tiden. Så torsdag kanske blir en soffdag vem vet?

Drar mig för att dra upp Erik och tvinga in honom under täcket - men det är ju så mycket mysigare att ha han brevid mig i sängen.

Natti natti!

Och Lillsis: Sex and the city 2 kommer snart på bio.....(om du kan sitta still så länge) PUUUUUUUUUSS

Frasse har gått ur tiden...

Pappa ringde i förmiddags, han hade varit o avlivat Frasse, familjens katt sen 18 år. Jisses jag var 12 år när han kom till oss en blixtrande kväll! Tråkigt för det blir som en familjemedlem, men har var ju allt bra gammal!

Idag kom cammen (Camilla min arbetskompis) med en alla hjärtans present, Dagboken en film som låter som en riktig Malinfilm, så den får snart laddas i dvdspelaren! Imon ska vi på bio och se Valentines day.....Var en evighet sen jag var på bio, säkert minst ett år sen, så kass! Ska bli så himla mysigt.

Snyggast skyltfönster vinner en tårta! Så lyder "moroten" för nya kampanjen på jobbet...så idag har jag ägnat ca 2 timmar till första, har bara andra kvar, plus hela entrén och inramningar och och och och och....sen har jag fått nys om att högsta hönset är på besök i stan, och han lär ju dyka in när man minst anar det. Hoppas man får välja egen tårta, Camilla är ju glutenallerkisk och jag kan ju inte äta hela tårtan själv, nu när jag håller på o vänja av mig vid socker...Ja annars vet jag! Jag kan ha tårtkalas!

Erik frågade precis om jag skrev att jag älskar han på min blogg! Och då får jag ju göra det såklart!
ERIK! JAG ÄLSKAR DIG!!!!

Nattinatti
Malin


Till ända...o det är måndag igen i mon!

Då var denna söndag snart över....känner mig helt slut, både i huvudet och i kroppen. Från kl 9 har det gått i ett, städa,baka,främmat,lunch,fika,promenad,mer fika,svärföräldrarna på besök,mer fika, mor och far på besök,fika och middag och diiiisk! Inte konstigt att man är helt slut. Det var mysigt att mamma o pappa kom, var ett tag sen vi sågs (längtar alltid efter dom) fick en alla hjärtans present; EN NY MUMMINMUGG (svartvit)  i den satt min favoritblomma; En gul Primula.

Grejen är den att (hoppas det har med årstiden att göra) jag känner mig liksom livlös, håret känns livlöst, ansiktet blekt och glåmigt - nästan lite grått och inget är kul! Kan NÅGON, snälla ryck tag i mig!!!!
Det vänder nog snart i och med att våren kommer, tror kanske att alla gemene man känner sig så här i bland, det går nog snart över...;)

Nu blir det mys framför tvn med mysbyxor o hela kittet!

Imorgon är en annan dag!

Och sis!!! 4:e helgen utan godis! Det du! Börjar närma sig påsk och överraskning juh!

PUSS OCH GOD NATT
För som det känns just nu kan jag somna stående - men förhoppningsvis somnar jag i Eriks famn!

GP

Förövrigt, för den som vill står det en liten liten artikel om Mirandabjörnarna i GP idag, som jag är intervjuvad i! Tänkte ni ville veta.....

Kram


Alla hjärtans dag

Hääärlig söndag, solen skiner. Lite trött efter släktmiddagen hos svärföräldrarna igår. Men det var väldigt trevligt.
Idag ska vi baka bullar har vi tänkt, sen kommer Sofia, Andreas och lilla Ester och ev Eriks föräldrar och mina.....hm vart tog den sköna lediga slappa söndagen vägen? För något jag har kommit på att jag har problem med det är när det är grejer överallt och lite dammigt - jag får panik!! Måste städa! Tror det kallas prestationsångest - vi har minsann inte rörigt, dammigt och saker/kläder framme i detta huset;)) Så det är bara till att börja städa nu då, på min föredetta lugna, sköna slaappa alla hjärtans dag...men men får ju skylla mig själv!

Vill ju självklart passa på, (ifall någon läser min blogg idag) ge er VÄRLDENS STÖRSTA KRAM på alla hjärtans dag.
 Dessa superduper söta örhängen kom min söta lillasyster med till jobbet igår! Tack sis! Hur söt är inte du på en skala??? Full pott!

Puss och kram från mig

Fyndat

Idag har jag varit en snabbis till Fabriksboden på Freeport och fyndat lite, det blev 4 nya kivisar; 2 rosa och 2 mossgröna! Nu undrar ni säkert om man kan ha fler.....SVAR JA enligt mig;) Har ett trettiotal och vill ha fler! Får aldrig nog! Vilket fall som helst så köpte jag även ett serviskit baby till lilla Milo, ett burkset och servetter för 270:-inkl kivisarna Så fynd gillar vi!

Ä ledig i två dagar nu, så skönt att få tagga ner lite, och bara mysa. Ikväll blir det att träffa Anna-Karin (som jag längtar efter att äntligen få träffa), Fredrik och se lilla Milo 2 veckor gammal för första gången. Imon blir det hem till Nina och underbart söta lilla Tove....åhhhh blir man sugen eller??

Kram kram

Hängslen?

Vet någon vart man kan få tag på ett par hänslen? Typ svarta?
Måååååste bara ha!

Kram


RSS 2.0